KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Gimnazistai Šakių jaunimo forume
2017-09-25
   Rugsėjo 22 – 24 d. Plokščiuose įvyko pirmasis Šakių rajono jaunimo forumas „2k17“, kurį organizavo Šakių rajono jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkas Tautvydas Šukys, Šakių „Žiburio“ gimnazijos viceprezidentė Gustė Žukauskaitė, Atviro Jaunimo Centro (AJC) jaunimo darbuotoja Gintarė Grockytė, Jaunimo garantijų iniciatyvos koordinatorė Eglė Tamulevičiūtė, savanorė Silvija Venytė bei Šakių „Žiburio“ gimnazijos savanoriai: Auksė Pažereckaitė, Algimantė Dunaitytė, Andriejus Kardauskas, Auksė Puišytė, Goda Endzelytė, Gabija Endzelytė, Jonas Vaikšnoras, Kamilė Povilaitytė ir Samanta Stanaitytė. Į šį forumą susirinko beveik septyniasdešimt 8 – 12 klasių moksleivių iš 13-os rajono mokyklų bei gimnazijų, tarp kurių buvo ir mūsų gimnazijos mokinių: Auksė Ambrazevičiūtė, Giedrė Stanaitytė, Iveta Rudaitytė, Diana Augustaitytė, Auksė Starkauskaitė, Robertas Puišys, Greta Puišytė ir Urtė Makūnaitė.
   Forumas prasidėjo „Humoro klubo“ komiko Manto Bartuševičiaus pasakojimu apie kelionę pėsčiomis aplink Lietuvą - taip užtikrino gerą nuotaiką visam likusiam vakarui. Penktadienis baigėsi pažintimi su Plokščių miesteliu: dalis dalyvių ėjo į žygį po Plokščius su Tautvydu Šukiu priešakyje, o kiti dalyvavo orientacinėse varžybose.
Šeštadienį vyko daugybė paskaitų įvairiomis temomis, kurių metu analizavome pagrindines lyderio savybes, iškėlėme Šakių rajono jaunimo ir jaunimo organizacijų problemas bei ieškojome jų sprendimo būdų. Taip pat nagrinėjome savanorystės galimybes, kalbėjome apie savo silpnybes ir stiprybes, sužinojome aktualią informaciją apie Lietuvos universitetų organizuojamus renginius moksleiviams, kuriuos neretai organizuoja Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) ir Šakių rajono moksleivių tarybos (ŠRMT) veiklą. Mokyklų prezidentams ir jų atstovams buvo skirtos paskaitos apie apie jaunimo politiką, iniciatyvas mokyklose ir jų įgyvendinimą.
   Po paskaitų dalyvių laukė vakaro programa. Jos metu vyko kūrybinės užduotys, kuriose dalyviai smagiai praleido laiką ir atskleidė savo kūrybinę pusę. Taip pat turėjome DJ, kuris parūpino visiems geros muzikos, ir vakarą baigėme šokiais. Tad miegoti visi ėjo pavargę, bet laimingi.
   Sekmadienis buvo ramesnis. Pasitaikė  šilta ir saulėta diena, todėl dalyviai smagiai laiką leido lauke, turėjo progą dar pabendrauti ir atsisveikinti. Po uždarymo ir šiltų palinkėjimų visi susitvarkėme ir patraukėme namo. Bet liūdna nebuvo, nes visų širdyse ruseno viltis čia sugrįžti ir kitais metais.
   Po stovyklos sulaukėme tikrai daug šiltų atsiliepimų: „Viskas buvo labai fainai, tikiuosi to ir kitais metais. Iš tikrųjų, galėjo trukti ilgiau.“ Moksleiviai suprato forumo idėją, bendravimo galimybes, bendradarbiavimo tarp mokyklų ir mokinių prasmę. „Patirtis, pažintys, smagiai praleistas laikas - kas galėtų būt nuostabiau. Žodžiu... SUPER!” - taip apie forumą atsiliepė dalyvis Robertas Puišys.
   “Forumas buvo super, labai buvo smagu bendrauti su visais, susirasti naujų draugų, bendraminčių, tiesiog bendrauti su žmonėmis, su kuriais, atrodo, net neketintum bendrauti. Paskaitos privertė susimąstyti ir išmokti tam tikrų dalykų, o veiklose puikiai praleidau laiką!” - taip aprašė savo įspūdžius dalyvė Auksė Starkauskaitė.
   “Labai PATIKO!!! Iš pradžių bijojau važiuoti viena, nes esu nedrąsi, bet vėliau pamačiau, kad visi yra labai draugiški ir paslaugūs. Pavyzdžiui, nulipus nuo scenos paklausiau, ar labai kvailai atrodė mūsų pasirodymas, tačiau tas žmogus su šypsena atsakė, kad viskas buvo puikiai, nors dar nė karto su tuo žmogum nebuvau kalbėjusi. Žodžiu, žmonės nerealūs, paskaitos buvo įdomios, puikiai praleistas savaitgalis ir noras dar kartą atvykti į tokį renginį!!! AČIŪ ORGANIZATORIAMS” - taip šiltai apie renginį papasakojo dalyvė Giedrė Stanaitytė.
   Forumo metu “2k17” paskaitos ne vieną dalyvį ar savanorį privertė susimąstyti apie savo ateitį, apie tai, ką galėtų pakeisti savo mokykloje bei rajone. Taip pat susipažinome su daugybe naujų draugų ir, be viso to, mes visi išmokome naudingų ir įdomių dalykų.
 
Gabija Endzelytė, Algimantė Dunaitytė, Gustė Žukauskaitė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas