KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

PLYTA 2018
2018-04-18
   Vos tik pavasarinės saulės spinduliai iš slapčiausių žemės kertelių išveja žiemą, visų mūsų širdyje suspurda keistas jausmas, tarytum siela būtų išskleidusi sparnus ir pasirengusi skristi. Nes koks gi pavasaris be meilės ar ne? Todėl jau aštuonioliktus metus iš eilės, vos tik baigiasi žiema, Šakių „Žiburio“ gimnazija įsimyli meną ir tarp mokyklos sienų ima šurmuliuoti meno dienos PLYTA.
   O šiemet PLYTAI jau aštuoniolika! Ta proga gimnazistai pasistengė sukurti kuo nepamirštamesnę šventę sau ir kitiems. PLYTA 2018 „DABAR“ jau nuo pirmos dienos tarp mūsų įsisuko tarsi stiprus netikėtumų ir įdomybių viesulas bei stebino iki pat pabaigos. Visą savaitę žiburiečiai buvo apsupti veiklos: tai stadione šokanti tapybos akcija, kviečianti visus pagriebti po teptuką, mokyklos kiemelyje besijuokiantys ir paskraidyti kvieičiantys kojūkai, ant sienų kabančios ir akimi vis pamerkiančios talentingų gimnazistų parodos, iš už infocentro durų nosį kaišiojančios įdomiausios paskaitos, po kabinetus zujančios dirbtuvės, tarp kurių viena, ypatinga, laukė ir mūsų mokytojų, bei ant kėdžių susėdę kitokie pasikalbėjimai kino vakaro ar poezijos popietės metu ir, žinoma, visa su trenksmu užbaigiantis uždarymo koncertas, pripildęs mokyklos aktų salę geros muzikos garsų. Na, o šios veiklos nebūtų įvykę be daugybės nuostabių, mus aplankiusių svečių. Galėjome pasidžiaugti dviem labai įkvepiančiomis muzikos tinklaraščio kūrėjomis Evita Mikalkėnaite ir Ariele Tarasevičiūte, likome „apšalę“ po Eglės Tamulytės – Shaltmiros performanso, klausėmės gilios Kamilės Radauskaitės kūrybos, Morta Burdilauskaitė ir Guoda Varnelytė atvežė mums labai įdomias cianotipijos dirbtuves, amžinasis plytininkas Mindaugas Stankaitis, atvedęs PLYTĄ į pasaulį, papasakojo apie šiuolaikinį meną, o be galo talentingų, jaunų žmonių grupė KOLOSUS atnešė mums nerealiai geros muzikos dozę.
   Viskas jau baigėsi, bet gimnazijos sienos dar vis šnabždasi apie tai, kaip buvo gera. Ir iš tikrųjų, kada gi nėra gera, bent trumpam pabėgti nuo visko ir stačia galva panirti į pavasarinės meilės rankas. Meilės menui, kūrybai, gyvenimui, pasauliui... Kai tiesiog gali pakilti ir nuskristu kartu su PLYTA aukštai į tą spalvingą atradimų dangų ir jame paklydęs atrasti tai, ko nesitikėjai. O geriausias laikas tam yra DABAR!
 
Goda Endzelytė
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas