KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Europos kalbų diena
2018-09-26
      Galbūt daugeliui atrodo, kad rugsėjo 26 - oji buvo tiesiog įprastas trečiadienis, bet iš tiesų visai Europai ši diena – labai ypatinga. Tai – Europos kalbų diena. Nuo 2001 metų Europoje ji kasmet švenčiama rugsėjo 26 dieną.
    Šiemet mūsų gimnazijoje buvo nuspręsta paminėti šią progą truputį kitaip nei anksčiau. Tai buvo netradicinio ugdymo diena, ir visi užsiėmimai buvo susiję su užsienio kalbomis. 8 val. ryto į pamokas rinkomės kaip įprasta, tačiau toliau viskas vyko kiek kitaip. Dieną pradėjome klasės valandėle su klasės draugais ir auklėtojais, o po jos keliavome į įvairias pamokas, susijusias su užsienio kalbomis.
    Smagu prisiminti, kaip visa klasė džiaugėsi pirmąja veikla: pasidalinome į nedideles grupeles ir skirtingomis kalbomis vaidinome įvairiausias situacijas. Kūrėme trumpus pasirodymus pagal pateiktą scenarijų, „laužėme“ savo liežuvius net penkiomis skirtingomis kalbomis: latvių, lenkų, italų, prancūzų ir ispanų. Ši veikla visiems labai patiko, nes turėjome laiko pabendrauti tarpusavyje, galėjome atskleisti savo kūrybiškumą, improvizuoti, o be to, tai sukėlė visiems daug smagių emocijų.
    Puikiai nusiteikę keliavome į skaityklą, kur mūsų laukė antroji užduotis. Kai kuriems gimnazistams dirbti prie kompiuterių buvo mažiau įdomu, nes norėjosi ir toliau kvatotis, prisiminus itališkas, prancūziškas ar lenkiškas vaidybines situacijas. Tačiau džiugu, kad kompiuterinis edukacinis žaidimas skatino pažinti skirtingas Europos kalbas, su kuriomis anksčiau nebuvome susidūrę.
      Po ilgosios pertraukos skubėjome į aktų salėje vykusį protmūšį. Visi labai noriai dalyvavo viktorinoje, teko atsakyti į daugiau nei 30 klausimų apie įvairias kalbas bei šalis. Buvo smagu dirbti grupelėmis, diskutuoti kartu su klasės draugais, o vėliau žiūrėti nuotaikingą filmuką.
    Per paskutinį užsiėmimą žiūrėjome angliškus filmukus apie Europos Sąjungos šalis bei apie daugiakalbystę Europos Parlamente. Ši veikla buvo kiek rimtesnė, tačiau visi su įdomumu žiūrėjo video filmukus, klausėsi mokytojų pastabų ir pasakojimų bei aktyviai dalyvavo diskusijoje, lygindami Lietuvą su kitomis Europos šalimis.
      Džiaugiamės, kad Europos kalbų diena „Žiburio“ gimnazijoje buvo įsimintina, naudinga ir smagi. Visi išsiskirstė su puikiais įspūdžiais ir gera nuotaika. Nuoširdžiai dėkojame visiems mokytojams, prisidėjusiems prie kalbų dienos organizavimo ir tikimės, kad šis renginys mūsų mokykloje taps tradicija.
Samanta Stanaitytė ir Auksė Pažereckaitė, 3c kl.
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas