KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

Lietuvos ir Lenkijos jaunimo forumas Vilniuje
2018-10-22
    Europos Parlamento biuro Lietuvoje nariai spalio 19 dieną Vilniuje organizavo Lenkijos ir Lietuvos jaunimo forumą „Lietuvos ir Lenkijos jaunimas - apie Europos Sąjungos ateitį”. Forumo tikslas – suteikti dviejų šalių jaunimui galimybę aptarti ir pasikeisti nuomonėmis aktualiomis temomis bei pateikti savo pasiūlymus ir idėjas Europos Parlamentui. Renginio metu kalbėta apie ES biudžetą ir jaunimo prioritetus, ES saugumą ir gynybą, netikrąsias žinias, propagandą bei rinkimus ir jaunimo pilietiškumo skatinimą. Forumo organizatoriai buvo suinteresuoti ugdyti jauno žmogaus aktyvumą ir susidomėjimą politiniu gyvenimu, suteikti jaunajai kartai galimybę diskutuoti apie jiems rūpimas problemas ir savo nuomonę pateikti Europos Parlamento nariui Petrui Auštrevičiui ir buvusiai EP narei iš Lenkijos Urszulai Gacek. Forume taip pat dalyvavo ES Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovo pavaduotojas, Politikos analizės ir apžvalgos grupės vadovas Marius Vaščega.
    Dalyvaudamos neseniai startavusiame Europos Parlamento biuro Lietuvoje inicijuotame projekte „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“, negalėjome praleisti šio renginio. O vos ten nuvykusios, supratome, kad tikrai nesigailėsime.
    Forumo metu 80 jaunuolių buvo sugrupuoti pagal pačių pasirinktas temas, ir kartu su kaimynais lenkais turėjome progą pasidalinti savo įžvalgomis, iškelti rūpimas problemas ir apsikeisti patirtimis, kurias įgauname gyvendami savo šalyje. Buvo labai įdomu ir naudinga sužinoti, kaip jauni žmonės gyvena Lenkijoje ir koks jų požiūris į savo šalies politinį gyvenimą. Labiausiai sužavėjo jaunų, aktyvių bei motyvuotų žmonių gausa ir užsidegimas, kalbant apie savo gimtąją valstybę, Europos Sajungą bei jų novatoriškos ir išmintingos idėjos, kaip spręsti problemas, susijusias tiek su biudžetu, tarptautiniu saugumu bei rinkimais, tiek su propaganda, jaunimo įtrauktimi ir, žinoma, švietimu.  Po diskusijų grupėse turėjome kelių valandų pristatymą salėje bei gyvą pokalbį su Europos Parlamento nariais, iš kurių išgirdome apie Europos Parlamento kulisus, sužinojome jų nuomonę apie mūsų pateiktas idėjas.
    Labai džiaugiamės, kad išdrįsome dalyvauti šiame renginyje, nes patirtys, kurias parsivežėme, dar ilgai išliks su mumis. Projektas MEPA, dalyvavimas jaunimo forumuose ar nevyriausybinėse organizacijose yra neapsakomai naudingi, nes tokia veikla skatina jaunus žmones aktyviau įsitraukti į savo šalies politinį gyvenimą, reikšti savo nuomonę, balsuoti ir suvokti, jog jaunų žmonių balsas yra itin svarbus. Nes juk ne kas kitas, o MES kuriame ATEITĮ.
  Goda Endzelytė ir Viltė Miliūnaitė, 3b kl.
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas