KONTAKTAI

V.Kudirkos g. 33, LT-71124 Šakiai
Raštinės tel. (8 345) 60176
gimnazija@ziburys.sakiai.lm.lt

PAMOKŲ LAIKAS

1.8:00-8:45
2.8:50-9:35
3.9:45-10:30
4.10:50-11:35
5.11:55-12:40
6.12:50-13:35
7.13:45-14:30
8.14:35-15:20

NAUDINGOS NUORODOS

„Gamtukai 2018“
2018-11-23
    Jau keturioliktą kartą „Gamtukų“ renginys sukvietė moksleivius iš visos Marijampolės apskrities į Šakių „Žiburio“ gimnaziją. Lapkričio 23 dieną mūsų gimnazijoje vykusiame gamtos ir tiksliųjų mokslų konkurse dalyvavo aštuonių gimnazijų komandos: Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija, Vilkaviškio „Aušros“ gimnazija, Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazija, Pilviškių „Santakos“ gimnazija, Gražiškių gimnazija, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija, Lukšių Vinco Grybo gimnazija ir Šakių „Žiburio“ gimnazija.
    Šiemet renginyje gimnazistai sudarė 8 komandas ir stengėsi pademonstruoti savo žinias, išmintį, greitą mąstymą ir kūrybiškumą. Komandas vertino net dvi kompetentingos komisijos, kurias sudarė skirtingų apskrities gimnazijų gamtos ir tiksliųjų mokslų mokytojai. Dalyviams teko įveikti suktas užduotis, nemažai pasukti galvas privertė ir protmūšio turai bei Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus Viktoro Lebedžinsko klausimas. Matematikos, informacinių technologijų, fizikos, chemijos ir biologijos žinias moksleiviai atskleidė ir „Rikiuotės“ rungtyje. Tai – šių metų naujovė, kuomet teko ir mokslininkus pagal gimimo datą, ir planetas pagal eiliškumą surikiuoti. Be įvairių viktorinos klausimų, mokiniai dalyvavo ir kūrybinėse užduotyse, kur turėjo suvaidinti pateiktas mokslines temas, pvz. gyvūnų mitybos grandinę, ugniasienę, elektrostatinį krūvį.  „Gamtukuose“ visada įtraukiami ir sirgaliai, kurie taip pat gali pelnyti taškų savo komandoms. Visų komandų nariai taip pat turi teisę vieną kartą pasinaudoti pagalba – keisti klausimą, 1 minutę pasinaudoti internetu ar prašyti sirgalių pagalbos. Apmaudu, kad reta komanda prisiminė tokią galimybę.
    Dalyviams ir žiūrovams nuotaiką praskaidrino nuotaikingi „Pynės“ kolektyvo šokiai, skambi antrokės Jardanos Lažauninkaitės daina, įspūdingas trečiokės Gabijos Pranskaitytės cirko numeris bei saksofonistų Dovydo Murausko ir Adomo Venso pasirodymas.
    Šių metų pirmos vietos „Gamtukų“ nugalėtoja tapo Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija. Antrąją vietą užėmė Vilkaviškio „Aušros“ gimnazija, o trečiąją - Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais bei saldžiomis dovanomis.
    Po renginio visi dalyviai ir svečiai buvo vaišinami arbata, dar ilgokai bendravo, dalinosi konkurso įspūdžiais, o kai kurie net aptarinėjo buvusias užduotis ir toliau gilinosi į sudėtingas gamtos ir tiksliųjų mokslų paslaptis. „Gamtukai“ – šaunus konkursas pasitikrinti žinias ir išbandyti save. Džiugu, kad savo mokykloje turime tokių tradicinių renginių! Laukiame susitikimo ir naujų iššūkių kitais metais!
    Daugiau nuotraukų rasite mūsų socialinių tinklų paskyroje
Samanta Stanaitytė ir Auksė Pažereckaitė, 3c kl.
NUOTRAUKOS
Kitos naujienos
PAGRINDINIS
© 2016 - 2024. Šakių “Žiburio” gimanazija. Visos teisės saugomos. Kopijuoti turinį be raštiško gimnazijos sutikimo griežtai draudžiama.
Kūrė: Justas Dėnas